Ring oss: 040-93 31 41 • info@abcrehab.se

Paulina Svensson

Legitimerad fysioterapeut

Paulina Svensson

info@abcrehab.se

Bra länkar som förklarar några av de metoder jag använder mig av:

www.omi.norden.com
www.mckenzie.se

Examen i sjukgymnastik 1993

Min examen i sjukgymnastik tog jag i Lund, blev klar i januari 1993. Började arbeta som distriktssjukgymnast först i Vaggeryd, följt av Arlöv och under åren 1995–98 i USA för ett bemanningsföretag inom ortopedi-sektionen.

1999 startade jag min egen s k bemanningsfirma och hyrde ut mina tjänster till privata vårdgivare inom sjukgymnastik. Jag har arbetat på flera välkända privata kliniker både i Malmö och Lund. Sedan flera år har jag min egen etablering med Region Skåne och är delägare på ABC rehab.

Förutom klinikarbete har jag i perioder varit anställd som sjukgymnast åt Svenska ishockeyförbundet och medverkat i flera sammanhang med damernas U18-landslag – VM /nationstävlingar, Laser.

När du kommer till kliniken som patient och söker hjälp för din smärta använder jag min breda kompetens, främst inom ortopedi/idrottsmedicin, vilket gör att jag har ett effektivt arbetssätt att undersöka/diagnostisera/funktions bedöma och planera korrekt behandlingsstrategi för kunder med smärta ifrån rörelseapparaten (dvs. nacke-skuldror-armar-rygg-höfter-knä-fötter). Jag använder mig av OMI – ortopedisk medicin samt Mc Kenziemetoden i undersökningsdelen och utifrån den får jag fram diagnos.

Behandling hos mig består alltså av specifika manuella mobiliseringstekniker enligt konceptet OMI och Mc Kenzie, men även av muskelenergitekniker, low force manipulation, akupunktur-ergonomi-hemträningsprogram-medicinsk träningsterapi-idrottsmedicin-smärthantering, laser.

För mig är det av största vikt att mina patienter får en korrekt diagnos för att gå vidare till korrekt behandling, via min kliniska undersökning. Lika viktigt är det med samarbetet läkare/sjukgymnaster eller annan vårdpersonal. Jag har under mina verksamma år fått många kontakter och därigenom ett stort nätverk inom min bransch.

TIDSBOKNING ÄR ENKELT!

Tidsbokning görs via receptionen: 040-93 31 41. Du kan också nå oss via email: info@abcrehab.se